
Парміджано (італійська страва з баклажанами)
Страва "Парміджано" прийшла до нас з Італії. У цій країні вона вважається класичною. У ній приємно поєдналися баклажани і два види сиру: моцарелла і пармезан. Можна припустити, що назва страви пішла від назви самого сиру "пармезан", який тут використовують. Його м'якість надає баклажанам особливий смак, який важко сплутати з чимось іншим. Разом з моцарелою вони роблять страву в міру соковитою і ніжною. Спробувавши запечені у такому вигляді баклажани, ваші гості будуть у захваті. Ну а ви будете раді від того, що страва така смачна, але зусиль вона вимагає небагато, та й за часом готується досить швидко - всього 30 хвилин - і ваші гості насолоджуються вишуканою стравою від італійських кухарів.
Ingredients
Баклажани
160 г.
Помідори
160 г.
Сир Моцарела
100 г.
Сир Пармезан
60 г.
Олія рослинна
60 мл.
Базилік
5 г.
Томатний соус
30 г.
Preparation steps
01
Баклажани і помідори ретельно промити і просушити. Потім овочі нарізати кружальцями завтовшки 0,7 см.
02
Кружальця з помідорів і баклажанів обсмажити на олії в сковороді, з обох сторін, до появи рум'яної скоринки. Потім овочі викласти на паперовий рушник і дати стекти зайвій олії.
03
У керамічну миску для запікання або невелику сковорідку викласти по колу чергуючи помідори і баклажани так, щоб овочі трохи накладалися один на одного. Таким чином застелити все дно миски або сковороди. Посолити і поперчити за смаком.
04
Зверху на овочі, в центр миски або сковороди, викласти томатний соус.
05
Зверху на соус і овочі посипати тертий сир Пармезан.
06
Запікати в духовці при температурі 180°C градусів, до появи золотистої скоринки у сиру.
07
Прикрасити свіжим базиліком.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores