
Кавуновий джем із розмарином
Рецепти джемів, та й саме слово "джем", прийшли до нас із Америки та Європи. Ці солодощі не сильно відрізняється від звичного нам варення. Єдина різниця - це те, що під час варіння джему ягоди дуже добре розварюються. Ми вирішили вас здивувати - наш рецепт джему не зі звичайних ягід, а з кавунового пюре. Існують кавунові сиропи, кавунові пироги, а тепер ще й кавуновий джем. Для пряності можна додати трохи розмарину. До речі, розмарин ще стародавні греки вважали рослиною, яка робить людину щасливою. Ну а вас щасливими може зробити кавуновий джем. Це хороший спосіб підняти собі настрій в холодні зимові вечори.
Ingredients
Кавун
2,5 кг. (м’якоті 1,5)
Розмарин
3 ч. л.
Желатин
15 г.
Лимон
1 шт.
Цукор
1 кг.
Preparation steps
01
Кавунове пюре викласти в каструлю, додати розмарин і цедру. Каструлю брати в 2 рази більше за об'ємом, ніж об'єм пюре, тому що після додавання і кип’ятіння цукру підніметься дуже висока піна.
02
Додати розведений у воді желатин і, постійно помішуючи, довести до кипіння.
03
Поступово додати цукор, помішуючи, щоб він повністю розчинився. Знову довести до кипіння і варити, помішуючи, 5 хвилин.
04
Готовий джем в гарячому вигляді розкласти по стерилізованим банкам і закатати.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores