Шурпа по-татарськи - Image

Шурпа по-татарськи

Number of servings: 8Cooking time: 2 h 30 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Хочете внести різноманітність у раціон перших страв? Приготуйте шурпу по-татарськи. Шурпа - це традиційна перша гаряча страва азіатської східної кухні. Використання як м'ясного інгредієнта баранини робить страву вельми ситною і наваристою. Зверніть увагу: в цьому рецепті в процесі приготування жоден інгредієнт попередньо не обсмажується на відміну від рецепту, де інгредієнти перед варінням обсмажують. У Вас є можливість спробувати приготувати обидва варіанти. Дуже важливо дотримуватися зазначеного співвідношення кількості м'яса і води. Води не повинно бути багато. Це дуже важливо. Овочі ріжте досить великими шматками. При приготуванні цієї страви можна використовувати спеції для плову.

Ingredients

Баранина

700 г.

Цибуля

4 шт.

Морква

2 шт.

Помідори

2 шт.

Картопля

3 шт.

Червоний перець

2 шт.

Вода

3 л.

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Зелень

за смаком

Preparation steps

01

Добре промити баранину і нарізати на шматки.

02

Баранину залити 2 літрами води і довести до кипіння, варити 5 хвилин, знімаючи піну. Злити воду, м'ясо промити. Залити 3 літрами води і знову кип'ятити.

03

Варити бульйон 2 години знімаючи піну, а в цей час підготувати овочі. Картоплю порізати на четвертини і покласти в миску з водою.

04

Моркву порізати крупно, цибулю - півкільцями.

05

Помідори і перець нарізати соломкою.

06

Коли м'ясо готове, додати цибулю, картоплю, моркву. Варити 20 хвилин. Потім додати сіль, перець, помідори. Варити ще 15 хвилин.

07

Дати страві настоятися 15 хвилин і подавати до столу гарячим, прикрасивши зеленню.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Смажені пельмені по-узбецьки

Смажені пельмені по-узбецьки

4

40 min

Шурпа по-татарськи – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua