
Рисовий пудинг
Смачний, ніжний, солодкий, неймовірний – дані епітети в точності описують цей традиційний британський десерт. Не будемо Вас томити: мова піде про повітряний пудинг. Він настільки полюбився не тільки англійцями, але і всіма ласунами світу, що згадки про нього зустрічаються в класичній і сучасній літературі, піснях і фільмах. Існує тисячі варіацій пудингу, різних за смаком, консистенцією та складом. Сьогодні пропонуємо насолодитися десертом з молочної рисової каші з родзинками і ваніллю. Подавати його можна відразу ж після приготування або в охолодженому вигляді. Однак враховуйте той факт, що остигаючи, пудинг пристойно загусне. При бажанні додайте в холодний десерт трохи нежирних вершків.
Ingredients
Рис
120 г
Цукор
60 г
Родзинки
50 г
Яєчний жовток
1 шт.
Молоко
4 ст.
Масло вершкове
20 г
Ванілін
0,5 ч. л.
Preparation steps
01
Змішати у великій каструлі з товстим дном рис, молоко, цукор і масло, перемішати. Поставити на вогонь і, часто помішуючи, довести до кипіння.
02
Додати родзинки (якщо використовуєте). Зменшити вогонь до повільного і варити, часто помішуючи, 20-30 хвилин, до готовності рису.
03
Зняти з вогню, додати ванілін і перемішати (також додати 1 яєчний жовток).
04
Подавати негайно або перекласти в миску, затягнути харчовою плівкою, щоб торкалась безпосередньо поверхні пудингу і повністю охолодити.
05
Для того щоб пудинг охолов швидше, можна викласти його на деко, затягнути плівкою і прибрати в холодильник.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores