Цибулевий джем з пивом і шоколадом - Image

Цибулевий джем з пивом і шоколадом

Number of servings: 5Cooking time: 1 h 5 minDifficulty: EasyMeal: Dinner

Рецепт цього джему вразить уяву будь-якого гурмана. Лук шалот, темне пиво, чорнослив, чорний шоколад - це дуже незвичайне поєднання продуктів, але в підсумку виходить дуже смачний джем. Лук для джему повинен бути дрібним, тоді його можна класти цілком. Якщо ж цибулини великі, їх потрібно розрізати навпіл або на четвертинки. Цибулевий джем можна просто намазувати на хліб або подавати зі смаженим м'ясом, сиром, тостами, м'ясним або печінковим паштетом. Готовому джему краще дати настоятися добу. Поміщений в холодильник в стерилізованій ємності, він може зберігатися кілька місяців, стаючи з часом ще смачніше.

Ingredients

Чорнослив без кісточок

50 г.

Цукор коричневий

1,5 ст. л.

Мед

1 ст. л.

Оцет бальзамічний

1,5 ст. л.

Олія оливкова

1,5 ст. л.

Цибуля-шалот

250 г.

Шоколад чорний 70%

15 г.

Пиво темне

100 мл.

Preparation steps

01

Чорнослив промити, просушити на паперовому рушнику, нарізати тонкими смужками. Розігріти невелику каструлю, влити оливкову олію, покласти цибулю. Постійно змішувати протягом 10 хвилин.

02

Влити в каструлю до цибулі пиво і оцет, додати чорнослив, цукор і мед. Довести суміш до кипіння, зменшити вогонь, готувати протягом 30 хвилин, цибуля повинна почати карамелізуватися. Маса стане густою.

03

Додати в каструлю порубаний шоколад, постійно змішувати при цьому, тушкувати 10 хвилин.

04

Остудити, викласти в банку, перекласти в холодильник, зберігати можна 2 місяці.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min