Лимонні мафіни на кефірі - Image

Лимонні мафіни на кефірі

Number of servings: 12Cooking time: 35 minDifficulty: EasyMeal: Breakfast

Такий смачний і ароматний десерт як мафін прийшов до нас із далекого XVIII століття завдяки майстерності англійських кондитерів. Саме в цей період виникла ідея випікати маленькі порційні кекси з різноманітними начинками. Назва випічки пішла від французького слова «moufflet», що означає «м'який хліб». Існує два різновиди мафінів: англійський (з використанням дріжджів) і американський (з розпушувачем або содою). Сьогодні пропонуємо Вам приготувати класичний англійський мафін, однак не простий: тісто замішується на кефірі, а в якості начинки використовується лимонна цедра. І не сумнівайтеся: лимонні мафіни підкорять навіть самих примхливих ласунів.

Ingredients for the recipe

Lemon
81.89 - 149.00

Lemon

per 1 kg

Ingredients

Lemon

1 шт.

Vash Tsukor Sugar 10kg

300 г.

Chicken Egg C0 1pc

3 шт.

Top Grade Wheat Flour

400 г.

Lvivski Drizhdzhi Dry Bakery Yeast 12g

10 г.

Costa d'Oro Refined Vegetable Oils Mix 750ml

150 мл.

Zarog Kefir 2.5% 870g

200 мл.

Preparation steps

01

Лимон помити, цедру натерти на дрібній тертці (повинно вийти близько столової ложки). Яйця збити з цукром. Потім додати олію, продовжуючи збивати, влити сік половини лимона і цедру.

02

Борошно та дріжджі просіяти і додати в яєчну суміш. Все ретельно розмішати, додати кефір і ще раз розмішати. Духовку розігріти до 200°C. Тісто вилити у формочки (заповнювати на половину) і поставити їх у духовку. Випікати кекси близько 25 хвилин.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Chocolate Prune

Chocolate Prune

9

30 min