
Котлети в духовці з овочами і сиром
Хоча ми і звикли, що котлети завжди стандартної форми і готуються теж за давно відомим рецептом, все ж існують рецепти і незвичайних котлет. По-перше, в нашому рецепті котлети випікають. Це надає їм особливий смак, який відрізняється від тих, які тушкують. При цьому він не стає гіршим, а навіть навпаки. По-друге, якщо ви звернули увагу, ці котлетки ще прикрашаються зверху помідорами, цибулею і сиром. Таким чином страва набуває зовсім інший вигляд. Їх можна навіть готувати до святкового столу, так як вони виглядають дуже апетитно, і ваші гості будуть у захваті. Перед подачею можна прикрасити їх зеленню і подавати з різними гарнірами (найкраще з картоплею).
Ingredients
Яловичина
500 г.
Батон
100 г.
Молоко
100 мл.
Часник
2 зубчика
Яйця
2 шт.
Цибуля
1 шт.
Помідор
1 шт.
Сметана
4 ст. л.
Кетчуп
2 ст. л.
Сир
100 г.
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Preparation steps
01
З батона зрізати скоринку і залити молоком.
02
Яловичину прокрутити на м'ясорубці.
03
До фаршу додати сіль, перець, яйця, розмочений батон і дрібно порізаний часник. Все ретельно вимішати.
04
Деко застелити пекарським папером. Сформувати пласкі котлети і викласти їх на деко.
05
Цибулину почистити, порізати тонкими кружечками (кількість кружків повинна відповідати кількості одержаних котлет).
06
Помідор порізати на таку ж кількість тонких кружків.
07
Сир порізати на тонкі пластинки (їх кількість повинна дорівнювати кількості котлет).
08
Котлети змастити кетчупом. Зверху викласти цибулю. Змастити 2 ст. л. сметани. Викласти кружки помідорів. Знову змастити 2 ст. л. сметани.
09
Зверху викласти пластинки сиру. Поставити в духовку, розігріту до 180°C. Готувати 30 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores