Аліванка - Image

Аліванка

Number of servings: 6Cooking time: 1 hDifficulty: EasyMeal: Lunch

Дуже складно сказати точно, хто і коли приготував цю страву. Кулінарні книги і навіть інтернет мовчать із цього приводу. Але те, що ця страва дуже смачна - це правда. Приготувавши її лише один раз, вона вкорениться у вашому сімейному раціоні надовго. А все завдяки тому, що це чудовий домашній десерт. Аліванку не дуже складно готувати, при цьому вона дуже ніжна на смак. А все завдяки тому, що головним інгредієнтом тут є кисломолочний сир. Як відомо, він збагачує організм кальцієм. А ще цей білковий продукт не дуже калорійний, навіть навпаки. Такий десерт порадує вашу сім'ю навіть холодною зимою або спекотним літом.

Ingredients

Сир

600 г.

Яйця

6 шт.

Борошно кукурудзяне

250 г.

Борошно пшеничне

3 ст. л.

Вершкове масло

3 ст. л.

Сметана

200 г.

Сіль

за смаком

Preparation steps

01

Сир ретельно розтерти з яйцями і сіллю. Розігріти духовку до 180°C.

02

Всипати просіяне кукурудзяне і пшеничне борошно, покласти розм'якшене вершкове масло, добре перемішати.

03

Додати 100 г. сметани, перемішати. Форму для запікання змастити маслом, викласти тісто, розрівняти.

04

Запікати до готовності. Подати зі сметаною.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Паштет із білої квасолі, перцю і рікоти

Паштет із білої квасолі, перцю і рікоти

4

10 min

Аліванка – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua