
Яловичина «Веллінгтон» із паштетом
Яловичина "Веллінгтон" - це страва англійської кухні, яка являє собою шматок яловичої вирізки, запеченої разом з паштетом із грибів у листковому тісті. Запропонований рецепт - це один із цікавих варіантів приготування цієї страви, в якому пропонується обсмажене яловиче філе перед запіканням у листковому тісті змастити печінковим паштетом із нарізаними грибами. Можливо і порційне приготування яловичини за цим рецептом: невеликі індивідуальні шматочки філе, запечені в тісті. Ця страва прикрасить будь-який святковий стіл. До столу яловичина "Веллінгтон" подається як основна страва, наприклад, із запеченою картоплею на гарнір.
Ingredients
Філе яловиче
1,25 кг.
Паштет печінковий
125 г.
Олія рослинна
1 ст. л.
Гриби свіжі
60 г.
Тісто листкове дріжджове
500 г.
Яйце куряче
1 шт.
Розмарин свіжий
за смаком
Preparation steps
01
Надати яловичині форму рулету, закріпити нитками. У сковороді розігріти олію, на великому вогні обсмажити м'ясо до золотистої скоринки. Викласти на тарілку м'ясо, остудити, прибрати мотузки.
02
Намазати м'ясо паштетом, прикріпити шматочки грибів. Розкачати тісто, загорнути в нього м'ясо. За допомогою яйця скріпити кінці отриманого конверту з тіста.
03
Деко для випікання змастити маслом, викласти м'ясо в тісті на деко. Змастити всю поверхню тіста яйцем.
04
Випікати протягом 45 хвилин в розігрітій духовці до температури 190°C, зменшити вогонь, готувати 1-1,5 години. При подачі прикрасити розмарином.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores