
Тапенада
Тапенада – традиційна страва кухні Провансу, яка представляє собою густу пасту з попередньо перемелених до неоднорідної маси оливок (найчастіше чорних), анчоусів і каперсів. Тапенаду помилково називають «чорною ікрою бідняків». Насправді, це дуже смачна і колоритна страва, що всіма полюбилася. Ви можете доповнити тапенаду згідно своїм смаковим уподобанням. Наприклад, додати дрібно нарізану зелень, краплю коньяку або мелений мигдальний горіх. Така паста має універсальне призначення. Нею намазують багет, подають як соус до різних страв або свіжих овочів.
Ingredients
Маслини без кісточок
150 г.
Каперси
40 г.
Солоні анчоуси
130 г.
Оливкова олія
20 г.
Лимон
0,5 шт.
Часник
2 зубчики
Чорний мелений перець
за смаком
Preparation steps
01
Рибу промити, видалити голову, нутрощі і хвіст.
02
З маслин злити воду. Маслини добре промити під водою. Те ж проробити з каперсами.
03
У подрібнювач викласти маслини, каперси, часник і філе анчоусів. Вичавити сік з лимона. Додати перець і оливкову олію. Збити в блендері.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores