
Фаршировані перці
Фаршировані перці нагадують нам про домашній затишок і тепло, про заставлену прянощами кухню, на якій копошиться мама, про сімейну дружбу. Тому це блюдо, як ніщо інше, перенесе вас у те місце, по якому ви колись бігали маленькими. Приготувати фаршировані перці дуже просто, хоч так і не здається з першого погляду. Вони стануть відмінним обідом або вечерею для вас, замінивши і гарнір і м'ясо. А тушкований болгарський перець має такий смачний аромат, що дасть про себе знати навіть у сусідньому будинку. Особливо таке блюдо актуальне в холодні пори року. Так що наповніть ваш будинок теплом, а органызм ситними корисними речовинами.
Ingredients
Фарш (свинина + яловичина)
600 г.
Рис
1 ст.
Помідори
800 г.
Солодкий перець
10 шт.
Цибуля
2 шт.
Морква
1 шт.
Часник
2 зубчика
Суміш сухих трав (орегано, базилік, чебрець)
2 ч. л.
Лавровий листок
2-3 шт.
Зелень петрушки
20 г.
Перець чорний
щіпка
Рослинна олія
1 ст. л.
Preparation steps
01
Рис промити холодною водою, залити 1,5 склянками води і зварити до напівготовності. Охолодити.
02
Змішати рис з м'ясним фаршем, посолити за смаком, поперчити, додати сухі трави за смаком.
03
Цибулю нарізати дрібними кубиками, обсмажити в 2 ст. л. рослинної олії. Морквину натерти на тертці, додати в цибулю і тушкувати до м'якості.
04
Помідори ошпарити що б зняти шкірку, з м'якоті помідорів зробити пюре (натерти на тертці або подрібнити в блендері).
05
Додати томатне пюре в цибулю з морквою і тушкувати ще 5 хвилин.
06
1/2 склянки томатної суміші додати в фарш.
07
Покласти перець в каструлю, додати решту томатної сумішї.
08
Залити перець 2-ма літрами кип'яченої недосоленої води і тушкувати до готовності (30 - 40 хвилин).
09
За 20 хвилин до закінчення приготування додати лаврове листя і мелений перець. За 10 хвилин - подрібнений часник.
10
Подавати фарширований перець зі сметаною або з підливкою, в якій він варився. Можна прикрасити страву петрушкою або кропом.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores