
Тальятеле із запеченим гарбузом
Тальятеле - вид італійських макаронних виробів, що представляє собою тонкі і пласкі смужки яєчного тіста. Цікаво, що питання про ширину цієї дуже популярної італійської пасти вирішувалося не ким-небудь, а Торгово-промисловою палатою Болоньї, в постанові якої говориться, що ширина тальятеле повинна бути саме 8 мм, так як це 12270-а частина від висоти Ослячої Вежі - пам'ятки цього міста. Власний смак тальятеле нейтральний, втім, як і смак будь-якого виду пасти, тому смакова палітра страви, в основі якої паста, залежатиме від інших інгредієнтів страви. У нашому випадку це гарбуз, запечений кубиками в духовці, і сир "Моцарела". Виходить дуже смачно і ароматно.
Ingredients
Паста "Тальятеле"
400 г.
Моцарела
100 г.
Гарбуз
200 г.
Свіжий чебрець
2 гілочки
Часник
2 зубчики
Оливкова олія
за смаком
Лимон
1 шт.
Cіль
за смаком
Preparation steps
01
Розігріти духовку до 200°C. На деко, застелене фольгою, налити пару ложок оливкової олії, додати нарізаний кубиками гарбуз, роздавлений часник і чебрець.
02
Поставити запікатися на 20-25 хвилин. Часник і чебрець прибрати.
03
Зварити пасту, залишивши воду, в якій вона варилася.
04
Відварені тальятеле змішати з лимонною цедрою, гарбузом. Додати трохи води і підсолити. Подавати відразу гарячим у підігрітому посуді. Зверху порційно додати моцарелу. При необхідності у вже готову страву можна додати ложку оливкової олії.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores