Пиріг із капустою - Image

Пиріг із капустою

Number of servings: 8Cooking time: 2 hDifficulty: DifficultMeal: Lunch

Пироги - це дуже поширена страва в багатьох кухнях світу. Існує велика кількість різних рецептів пирогів. Пироги використовують також в обрядах, наприклад, весільних. А на Русі пироги вважалися символом домовитості. Про пироги складено чимало пісень і прислів'їв. Тісто для пирогів може бути самим різним: дріжджовим, бісквітним, листковим. Також можуть бути самі різні начинки. У різних країнах пироги з конкретними начинками вважаються, як символ країни. Наприклад, у Флориді (США) лаймовий пиріг має статус офіційного пирога Флориди. Статус закріплений законодавчо в 2006 році. Ми з вами будемо пекти пиріг з капустою, який дуже вам сподобається. Його дуже добре їсти, запиваючи солодким чаєм або молоком.

Ingredients

Борошно

400 г.

Цукор

1 ст. л.

Вершкове масло

200 г.

Сметана

200 мл.

Дріжджі сухі

20 г.

Сіль

1 ч. л.

Білокачанна капуста

700 г.

Яйця

3 шт.

Жовток

1 шт.

Preparation steps

01

Cметану змішати з дріжджами, додати сіль, цукор і розм'якшене масло (150 г.).

02

Додати борошно, замісити тісто. Скачати тісто в колобок, проколоти в ньому кілька дірочок для повітря. Розділити на дві частини і поставити в холодильник на 1,5 години.

03

Капусту дрібно нарізати і обсмажити у вершковому маслі до появи золотистого кольору.

04

Зварити круто яйця, остудити і нарізати. Змішати з капустою.

05

Деко змастити вершковим маслом. Тісто розкачати, нижній шар товще, верхній - більш тонкий. Укласти нижню частину, потім начинку, накрити другим пластом тіста і злегка защипнути краї.

06

Збити жовток і змастити поверхню пирога. Запікати в розігрітій до 200°С духовці , поки скоринка пирога не стане темно- золотиста.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Cream Cheese Fritters

Cream Cheese Fritters

1

30 min