Мучкаліца - Image

Мучкаліца

Number of servings: 10Cooking time: 1 hDifficulty: MediumMeal: Lunch

Сербська кухня на 80% складається з м'ясних страв, найчастіше в їх приготуванні використовують свинину, рідше - яловичину і баранину. Мучкаліца є справжньою кулінарною візитівкою Сербії. Готується вона зі свинини, бажано з шийки, на Балканах м'ясо обов'язково смажать на вугіллі, але можна приготувати його і в домашніх умовах. Блюдо виходить гострим і гарячим, чим довше тушкувати овочі і м'ясо, тим ніжніше вони будуть. Перед подачею на стіл мучкаліцу прикрашають листком петрушки і посипають зверху рубаною зеленою цибулею.

Ingredients

Свинина

1 кг.

Синя цибуля

3 шт.

Перець солодкий

10 шт.

Помідори

0,5 кг.

Часник

1 головка

Паприка

1 ч. л.

Петрушка

1 пучок

Перець чилі

2 шт.

Соняшникова олія

100 мл.

Цукор

2 ч. л.

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Preparation steps

01

М'ясо нарізати невеликими шматками, посолити і поперчити, додати паприку.

02

Цибулю нарізати тонкими півкільцями, посолити, тушкувати в маслі під кришкою з цукром до м'якості.

03

Перець очистити від насіння і перетинок, нарізати невеликими шматками, додати до цибулі, потушкувати під кришкою.

04

Додати очищені від насіння і шкіри нарізані помідори і часник. Тушкувати до легкого загустіння.

05

Додати м'ясо, тушкувати 30 хвилин на слабкому вогні. Додати перець чилі та петрушку.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Гуляш із квасолею по-сербськи

Гуляш із квасолею по-сербськи

4

2 h 30 min

Мучкаліца – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua