Варення "Мармеладні яблучка" - Image

Варення "Мармеладні яблучка"

Number of servings: 4Cooking time: 1 hDifficulty: MediumMeal: Lunch

Яблучне варення - корисний продукт: воно містить колосальний набір вітамінів і мікроелементів. Досвідчені господині знають багато рецептів приготування яблучного варення. Найсмачнішим і дуже красивим по праву визнається варення з яблук часточками (або шматочками). Від такого яблучного варення в захваті не тільки дорослі, а й діти. Щоб зварити "правильне" яблучне варення, краще взяти міцні, зрілі (але не перезрілі), неушкоджені плоди. Тільки в цьому випадку часточки яблук, просочившись сиропом з лимонною кислинкою, збережуть свою форму. Основними ознаками готовності "правильного" яблучного варення можна назвати наступні: вилита на блюдце крапля сиропу при охолодженні не розпливається.

Ingredients

Яблуко

1 кг.

Цукор

1 кг.

Лимон

1 шт.

Preparation steps

01

Яблука помити, потім нарізати на невеликі шматочки. Додати 4 ст. л. води, 500 г. цукру. Потім інші шматочки фрукту з такою ж кількістю цукру.

02

Як тільки цукор розчиниться, продовжувати варити на повільному вогні приблизно 15 хвилин, при цьому іноді слід помішувати. Після чого, розрізати лимон на 6 частин, додати його до яблук. Протушкувати ще 15 хвилин.

03

Яблучне варення зняти з вогню. Накрити кришкою і залишити ночувати. Уранці прибрати шматочки лимона. Поставити  знову на плиту, довести до кипіння.  Потім вимкнути плиту і накрити варення кришкою. Дати йому остигнути. Потім розкласти по банках.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Cream Cheese Fritters

Cream Cheese Fritters

1

30 min

Варення "Мармеладні яблучка" – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua