Вертута по-молдавськи - Image

Вертута по-молдавськи

Number of servings: 6Cooking time: 2 hDifficulty: MediumMeal: Lunch

Вертута - це рулет з витяжного тіста, дуже поширений в молдавській кухні. Для приготування вертути використовується те ж тісто, що і для плацинди, але з додаванням яєць і з великою кількістю соняшникової олії. Тісто розкачується і розтягується руками до товщини аркуша паперу. Після випічки вертуту обов'язково змащують маслом. Головна трудність полягає в розтягуванні тіста до дуже маленької товщини. Чим тонше пласт тіста, тим "правильнішою" вважається вертута. При згортанні потрібно притримувати долонею те місце, де відбувається в даний момент вигин, інакше тісто може порватися. Начинки використовуються для наповнення вертути найрізноманітніші.

Ingredients for the recipe

7 Flour 1kg
21.90

7 Flour 1kg

1 kg

Ingredients

7 Flour 1kg

300 г.

Vid Dobroyi Kurky Formula Zdorovya Сhicken Eggs С0 10pcs

2 шт.

Tsarska Oliia Refined Sunflower Oil 0.5l

за смаком

Akvulya Still Water 2l

7 ст. л.

Salt Egypt

за смаком

Spice Black Pepper Ground

за смаком

Myasnyy Somelye Rabbit Minced

400 г.

Onion

2 шт.

Kiliya Balkan Brynza 45%

400 г.

Homemade Butter

200 г.

Poppy

50 г.

Vash Tsukor Sugar 10kg

50 г.

Litniy Med Honey 750g

1 ч. л.

Walnut

100 г.

Raisins

50 г.

Svit Fruktiv Dried Sliced Red Apples 50g

300 г.

Preparation steps

01

Для начинки фарш обсмажити з дрібно порізаною цибулею 20 хвилин. Остудити. Посолити і поперчити за смаком.

02

Бринзу натерти на тертці. Змішати з фаршем.

03

Мак залити окропом, дати постояти 15 хвилин. Змішати з цукром і медом. Горіхи підсмажити. Родзинки промити. Пропустити все разом через м'ясорубку.

04

Яблука потерти на крупній тертці і перемішати з цукрово-маковою сумішшю. Дати постояти 15 хвилин. Зайву рідину злити. Всі інгредієнти змішати.

05

Для тіста змішати 1 яйце, борошно, воду і розтоплене вершкове масло 150 г. Замісити.

06

Розкачати з тіста тонкий пласт. Зверху нанести рівний шар начинки. Загорнути у вигляді рулету.

07

Рулет згорнути спіраллю, покласти на деко, змастити соняшниковою олією.

08

Змастити верх вертути збитим яйцем і випікати в духовці 40 хвилин. Після випічки змастити пиріг вершковим маслом, що залишилось.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Паштет із білої квасолі, перцю і рікоти

Паштет із білої квасолі, перцю і рікоти

4

10 min