Borshch - Image

Borshch

Number of servings: 8Cooking time: 2 h 40 minDifficulty: DifficultMeal: Lunch

Чим же ще славитись українській кухні, якщо не знаменитим смачним наваристим борщем. У давнину процес приготування борщу займав досить багато часу: потрібно було приготувати квасолю, яка довго вариться. Зробити ситний бульйон з соковитого шматка м'яса. І дати страві настоятися. Адже не дарма є приказка: "Найсмачніший борщ - вчорашній". У наш час, звичайно, не треба докладати вже так багато зусиль, але щоб борщ вийшов смачний, все одно треба попрацювати. Не дивлячись на все, ця традиційна страва завжди буде подобатися всім: і дорослим, і маленьким. Адже це ж наш рідний борщ!

Ingredients

Білокачанна капуста

1 шт.

Стебло цибулі-порей

1 шт.

Цибулина

1 шт.

Картопля

4 шт.

Олія для обсмажування

Морква

1 шт.

Сіль, перець

Невеличкий буряк

2 шт.

М'ясний бульйон

1,5 л.

Часник

2 зубчика

Стиглі помідори

2 шт.

Біла квасоля

100g

Копчена грудинка

350g

Білий винний оцет

1 ст. л.

Гвоздика

3 бутона

Preparation steps

01

Квасолю вимити, залити водою і залишити на ніч. На наступний день воду злити, а квасолю промити ще раз.

02

Ріпчасту цибулю очистити, встромити в неї гвоздику. Цибулю-порей вимити, відокремити білу частину від зеленої. Корейку нарізати шматочками товщиною 1 см. У каструлю з квасолею покласти цибулю, 2-3 зелених пера порею і корейку. Влити 1,5 л. холодної води, підсолити, накрити кришкою і поставити на вогонь. Варити 45 хв.

03

Поки вариться квасоля, підготувати овочі. Капусту промити, розрізати навпіл і видалити качан. Листя нашаткувати тонкою соломкою. Білу частину порею нарізати півкільцями. Моркву, картоплю і буряк очистити, порізати соломкою. Часник очистити, подрібнити. Помідори нарізати кубиками.

04

Розігріти в сковороді олію. Обсмажити часник і білу частину порею, 3 хв. Додати моркву і буряк, обсмажити на сильному вогні, постійно помішуючи, 4 хв. Додати оцет, перемішати, зменшити вогонь і готувати 5 хв. Додати подрібнені помідори, перемішати. Готувати 4 хв.

05

З каструлі видалити цибулину із гвоздикою і зелене листя порею. Додати обсмажені овочі, 1,5 л. м'ясного бульйону, перемішати і варити під кришкою 15 хв. Додати картоплю, через 5 хв. капусту і готувати ще 15 хв.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Cream Cheese Fritters

Cream Cheese Fritters

1

30 min

Borshch – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua