
Зефір
Чи знайдеться в світі людина, яка була б байдужою до зефіру? Хіба можна не любити ці воздушки, ці легкі і ніжні десертики? Він належить до роду цукристих кондитерських виробів. Якщо пошукати в міфології, то можна дізнатися, що з'явився зефір ще в Стародавній Греції. І названий так не випадково, а на честь бога Зефіру. Сам Зефір - це вітер Середземномор'я. Він дуже легкий і теплий. За легендою, саме він подарував людям рецепт цього чудового десерту - не дарма і десерт названий на честь нього, адже він теж такий же повітряний і ненав'язливий. Ну а нам залишається тільки дякувати грекам за настільки вишуканий рецепт не менш вишуканого зефіру.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Vash Tsukor Sugar 10kg
800 г.
Dobryk Gelatin 15g
20 г.
Pripravka Lemon Acid 20g
1 ч. л.
Baking Soda 500g
0,5 ч. л.
Preparation steps
01
Замочити желатин в 100 г. води.
02
У каструлю засипати цукор, залити склянкою холодної води і поставити на середній вогонь. Не забувати помішувати.
03
Через 3 хвилини після закипання додати желатин. Зняти каструлю з вогню і ретельно перемішати до повного розчинення.
04
Отримана рідина повинна охолонути, після чого збити міксером 5 хвилин, далі зробити перерву 5 хвилин, і знову збити 5 хвилин.
05
Додати лимонну кислоту і соду.
06
Знову збити рідину вручну протягом 10 хвилин. Після чого дати масі настоятися 20 хвилин.
07
Підготувати підноси і кухонні дошки.
08
Викласти масу на дошки у формі кружечків.
09
Після затвердіння коржиків, зняти їх тонким ножем і склеїти попарно.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores