
Вертута по-молдавськи
Вертута - це рулет з витяжного тіста, дуже поширений в молдавській кухні. Для приготування вертути використовується те ж тісто, що і для плацинди, але з додаванням яєць і з великою кількістю соняшникової олії. Тісто розкачується і розтягується руками до товщини аркуша паперу. Після випічки вертуту обов'язково змащують маслом. Головна трудність полягає в розтягуванні тіста до дуже маленької товщини. Чим тонше пласт тіста, тим "правильнішою" вважається вертута. При згортанні потрібно притримувати долонею те місце, де відбувається в даний момент вигин, інакше тісто може порватися. Начинки використовуються для наповнення вертути найрізноманітніші.
Ingredients
Борошно
300 г.
Яйця
2 шт.
Соняшникова олія
за смаком
Вода
7 ст. л.
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
М'ясний фарш
400 г.
Цибуля
2 шт.
Бринза
400 г.
Вершкове масло
200 г.
Мак
50 г.
Цукор
50 г.
Мед
1 ч. л.
Горіхи волоські
100 г.
Родзинки
50 г.
Яблука
300 г.
Preparation steps
01
Для начинки фарш обсмажити з дрібно порізаною цибулею 20 хвилин. Остудити. Посолити і поперчити за смаком.
02
Бринзу натерти на тертці. Змішати з фаршем.
03
Мак залити окропом, дати постояти 15 хвилин. Змішати з цукром і медом. Горіхи підсмажити. Родзинки промити. Пропустити все разом через м'ясорубку.
04
Яблука потерти на крупній тертці і перемішати з цукрово-маковою сумішшю. Дати постояти 15 хвилин. Зайву рідину злити. Всі інгредієнти змішати.
05
Для тіста змішати 1 яйце, борошно, воду і розтоплене вершкове масло 150 г. Замісити.
06
Розкачати з тіста тонкий пласт. Зверху нанести рівний шар начинки. Загорнути у вигляді рулету.
07
Рулет згорнути спіраллю, покласти на деко, змастити соняшниковою олією.
08
Змастити верх вертути збитим яйцем і випікати в духовці 40 хвилин. Після випічки змастити пиріг вершковим маслом, що залишилось.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores