Borshch - Image

Borshch

Number of servings: 8Cooking time: 2 h 40 minDifficulty: DifficultMeal: Lunch

Чим же ще славитись українській кухні, якщо не знаменитим смачним наваристим борщем. У давнину процес приготування борщу займав досить багато часу: потрібно було приготувати квасолю, яка довго вариться. Зробити ситний бульйон з соковитого шматка м'яса. І дати страві настоятися. Адже не дарма є приказка: "Найсмачніший борщ - вчорашній". У наш час, звичайно, не треба докладати вже так багато зусиль, але щоб борщ вийшов смачний, все одно треба попрацювати. Не дивлячись на все, ця традиційна страва завжди буде подобатися всім: і дорослим, і маленьким. Адже це ж наш рідний борщ!

Ingredients

Білокачанна капуста

1 шт.

Стебло цибулі-порей

1 шт.

Цибулина

1 шт.

Картопля

4 шт.

Олія для обсмажування

Морква

1 шт.

Сіль, перець

Невеличкий буряк

2 шт.

М'ясний бульйон

1,5 л.

Часник

2 зубчика

Стиглі помідори

2 шт.

Біла квасоля

100g

Копчена грудинка

350g

Білий винний оцет

1 ст. л.

Гвоздика

3 бутона

Preparation steps

01

Квасолю вимити, залити водою і залишити на ніч. На наступний день воду злити, а квасолю промити ще раз.

02

Ріпчасту цибулю очистити, встромити в неї гвоздику. Цибулю-порей вимити, відокремити білу частину від зеленої. Корейку нарізати шматочками товщиною 1 см. У каструлю з квасолею покласти цибулю, 2-3 зелених пера порею і корейку. Влити 1,5 л. холодної води, підсолити, накрити кришкою і поставити на вогонь. Варити 45 хв.

03

Поки вариться квасоля, підготувати овочі. Капусту промити, розрізати навпіл і видалити качан. Листя нашаткувати тонкою соломкою. Білу частину порею нарізати півкільцями. Моркву, картоплю і буряк очистити, порізати соломкою. Часник очистити, подрібнити. Помідори нарізати кубиками.

04

Розігріти в сковороді олію. Обсмажити часник і білу частину порею, 3 хв. Додати моркву і буряк, обсмажити на сильному вогні, постійно помішуючи, 4 хв. Додати оцет, перемішати, зменшити вогонь і готувати 5 хв. Додати подрібнені помідори, перемішати. Готувати 4 хв.

05

З каструлі видалити цибулину із гвоздикою і зелене листя порею. Додати обсмажені овочі, 1,5 л. м'ясного бульйону, перемішати і варити під кришкою 15 хв. Додати картоплю, через 5 хв. капусту і готувати ще 15 хв.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Apple charlotte in the oven (simple recipe)

Apple charlotte in the oven (simple recipe)

8

55 min

Borshch – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua