Борщ із вимоченого буряка - Image

Борщ із вимоченого буряка

Number of servings: 4Cooking time: 3 h 20 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

У народі кажуть, що кожна господиня по-своєму варить борщ. Дійсно, рецептів цієї страви існує дуже багато. Основа борщу - це м'ясний бульйон. Або овочевий, якщо борщ вегетаріанський. Для тих, хто не любить червоний борщ необхідно вимочувати натертий буряк, такий буряк втрачає колір при подальшому варінні. Особливість борщу з вимоченого буряку не в тому, що він забарвлюється в якийсь колір, а в тому, що з буряка йде його землянистий присмак. Щоб убити земляний запах, буряк можна варити окремо, потім пошинкувати і вкинути в борщ в кінці. Борщ виходить супер!

Ingredients

М'ясо

150 г.

Масло вершкове

5 г.

Сметана

30 г.

Буряк

100 г.

Капуста білокачанна

150 г.

Цибуля ріпчаста

15 г.

Коріння селери

10 г.

Коріння петрушки

20 г.

Петрушка

5 г.

Паста томатна

10 г.

Вода

400 мл.

Оцет

1 ст. л.

Preparation steps

01

Відварити м'ясний бульйон. Буряк промити під водою, очистити від шкірки, тонко нашаткувати. Викласти нарізаний буряк в миску, залити 1-2 л. води, додати оцет, настоювати протягом 2 годин, при цьому воду необхідно змінити 2 рази.

02

Цибулю, петрушку і селеру очистити, нашаткувати, обсмажити все на сковороді в олії, додати томатну пасту. Додати в сковороду буряк, влити 100 мл. бульйону, тушкувати під кришкою протягом 20 хвилин.

03

Бульйон необхідно процідити, повторно поставити на вогонь, всипати в нього нашатковану капусту, і буряк зі сковороди. Варити борщ до повної готовності. Подавати зі сметаною і січеною зеленню.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Cream Cheese Fritters

Cream Cheese Fritters

1

30 min

Борщ із вимоченого буряка – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua