Вертута по-молдавськи - Image

Вертута по-молдавськи

Number of servings: 6Cooking time: 2 hDifficulty: MediumMeal: Lunch

Вертута - це рулет з витяжного тіста, дуже поширений в молдавській кухні. Для приготування вертути використовується те ж тісто, що і для плацинди, але з додаванням яєць і з великою кількістю соняшникової олії. Тісто розкачується і розтягується руками до товщини аркуша паперу. Після випічки вертуту обов'язково змащують маслом. Головна трудність полягає в розтягуванні тіста до дуже маленької товщини. Чим тонше пласт тіста, тим "правильнішою" вважається вертута. При згортанні потрібно притримувати долонею те місце, де відбувається в даний момент вигин, інакше тісто може порватися. Начинки використовуються для наповнення вертути найрізноманітніші.

Ingredients

Борошно

300 г.

Яйця

2 шт.

Соняшникова олія

за смаком

Вода

7 ст. л.

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

М'ясний фарш

400 г.

Цибуля

2 шт.

Бринза

400 г.

Вершкове масло

200 г.

Мак

50 г.

Цукор

50 г.

Мед

1 ч. л.

Горіхи волоські

100 г.

Родзинки

50 г.

Яблука

300 г.

Preparation steps

01

Для начинки фарш обсмажити з дрібно порізаною цибулею 20 хвилин. Остудити. Посолити і поперчити за смаком.

02

Бринзу натерти на тертці. Змішати з фаршем.

03

Мак залити окропом, дати постояти 15 хвилин. Змішати з цукром і медом. Горіхи підсмажити. Родзинки промити. Пропустити все разом через м'ясорубку.

04

Яблука потерти на крупній тертці і перемішати з цукрово-маковою сумішшю. Дати постояти 15 хвилин. Зайву рідину злити. Всі інгредієнти змішати.

05

Для тіста змішати 1 яйце, борошно, воду і розтоплене вершкове масло 150 г. Замісити.

06

Розкачати з тіста тонкий пласт. Зверху нанести рівний шар начинки. Загорнути у вигляді рулету.

07

Рулет згорнути спіраллю, покласти на деко, змастити соняшниковою олією.

08

Змастити верх вертути збитим яйцем і випікати в духовці 40 хвилин. Після випічки змастити пиріг вершковим маслом, що залишилось.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Паштет із білої квасолі, перцю і рікоти

Паштет із білої квасолі, перцю і рікоти

4

10 min