
Лимонні мафіни на кефірі
Такий смачний і ароматний десерт як мафін прийшов до нас із далекого XVIII століття завдяки майстерності англійських кондитерів. Саме в цей період виникла ідея випікати маленькі порційні кекси з різноманітними начинками. Назва випічки пішла від французького слова «moufflet», що означає «м'який хліб». Існує два різновиди мафінів: англійський (з використанням дріжджів) і американський (з розпушувачем або содою). Сьогодні пропонуємо Вам приготувати класичний англійський мафін, однак не простий: тісто замішується на кефірі, а в якості начинки використовується лимонна цедра. І не сумнівайтеся: лимонні мафіни підкорять навіть самих примхливих ласунів.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Lemon
1 шт.
Vash Tsukor Sugar 10kg
300 г.
Chicken Egg C0 1pc
3 шт.
Top Grade Wheat Flour
400 г.
Lvivski Drizhdzhi Dry Bakery Yeast 12g
10 г.
Costa d'Oro Refined Vegetable Oils Mix 750ml
150 мл.
Zarog Kefir 2.5% 870g
200 мл.
Preparation steps
01
Лимон помити, цедру натерти на дрібній тертці (повинно вийти близько столової ложки). Яйця збити з цукром. Потім додати олію, продовжуючи збивати, влити сік половини лимона і цедру.
02
Борошно та дріжджі просіяти і додати в яєчну суміш. Все ретельно розмішати, додати кефір і ще раз розмішати. Духовку розігріти до 200°C. Тісто вилити у формочки (заповнювати на половину) і поставити їх у духовку. Випікати кекси близько 25 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores