Запечена сьомга під шпинатним соусом - Image

Запечена сьомга під шпинатним соусом

Number of servings: 6Cooking time: 55 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Сьомга - представниця сімейства лососевих, більше того її називають "королевою лососів". Порада: при виборі свіжої сьомги потрібно знати, що у цієї риби у свіжому вигляді немає яскраво вираженого рибного запаху, тушка повинна бути щільною і пружною. М'ясо у цієї рибки ніжне і не вимагає тривалої термічної обробки: не потрібно його довго замочувати, смажити або варити. Термічна обробка повинна бути короткочасною, і тоді смак риби вийде близьким до ідеального. Запечена сьомга під шпинатним соусом - один із варіантів приготування цієї риби. Сьомга ідеально підходить для запікання. У вас вийде дуже смачна рибка під ніжним соусом.

Ingredients

Сьомга

700 г.

Вершки 15-20%

300 мл.

Цибуля

150 г.

Шпинат

100 г.

Часник

3 зубчика

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Соняшникова олія

за смаком

Сік лимона

за смаком

Preparation steps

01

Рибу нарізати шматочками товщиною близько 1-1.5 см., викласти у форму для запікання. Посолити, поперчити. Збризнути соком лимона. Поставити в духовку. Запікати при температурі 180°C протягом 25-30 хвилин.

02

Для приготування соусу нарізати дрібно часник і цибулю. Шпинат також дрібно нарізати.

03

На соняшниковій олії злегка обсмажити цибулю і часник.

04

Додати вершки, перемішати. Варити до легкого загустіння.

05

У масу додати шпинат. Перемішати.

06

Посолити, поперчити, прибрати з вогню. На тарілки викласти рибу, полити соусом.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min