Буряково-шоколадний торт - Image

Буряково-шоколадний торт

Number of servings: 8Cooking time: 2 h 10 minDifficulty: DifficultMeal: Dinner

Скільки ж існує рецептів різних тортів, в яких одним з основних інгредієнтів є шоколад? Незліченно багато. Але от хочеться чогось новенького, ексклюзивного і незвичайного. Хочеться іноді експериментів, з'єднання несумісного. Якщо ви любите експерименти на кухні і любите нові, цікаві рецепти, тоді приготуйте буряково-шоколадний торт. На перший погляд, здавалося б де буряк, а де шоколад. Це дві різні речі. Буряк - це овоч і зовсім не поєднується з шоколадом. Але ж суть експериментів і полягає в тому, щоб об'єднати абсолютно непоєднувані інгредієнти, щоб у кінцевому результаті отримати смачний торт. Приготувавши такий десерт, ви залишитеся дуже задоволеними.

Ingredients

Борошно

200 г.

Цукор коричневий

80 г.

Буряк

250 г.

Шоколад темний (70%)

200 г.

Масло вершкове

200 г.

Цукрова пудра

100 г.

Какао порошок

25 г.

Яйце

3 шт.

Ваніль (пачка)

1 шт.

Розпушувач

10 г.

Лимонний сік

5 мл.

Сіль

3 г.

Смородина

100 г.

Гілочки червоної смородини (щоб прикрасити)

80 г.

Preparation steps

01

Буряк відварити, охолодити. Шоколад розламати, розтопити на водяній бані. Буряк дрібно натерти, з'єднати з шоколадом, збити в блендері до однорідної маси. Розм'якшене вершкове масло збити з цукровою пудрою до пишності.

02

Відокремити білки від жовтків. Частину з жовтками збити з коричневим цукром до пишної піни. Бурякову масу змішати зі збитим маслом, перемішати. Додати жовтки, ваніль, все обережно збити. Додати просіяне борошно з розпушувачем та какао. Замісити. Обережно ввести білки шляхом складання, знизу вгору.

03

Тісто викласти у змащену форму, зверху насипати смородину, трохи прдавити її. Випікати в розігрітій до 180°С духовці. Охолодити, присипати цукровою пудрою, прикрасити гілочками червоної смородини.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Cream Cheese Fritters

Cream Cheese Fritters

1

30 min

Буряково-шоколадний торт – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua