Тірамісу класичний - Image

Тірамісу класичний

Number of servings: 3Cooking time: 30 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Існує багато рецептів тірамісу і стільки ж способів його оформлення: наприклад, випечені коржі бісквіту укладають шарами на блюдо, просочують кавовим сиропом, потім покривають кремом; або готовий бісквіт нарізають шматочками в роз'ємну форму, заливають ніжним вершковим кремом; 3-ій варіант - «савоярді» вмочують у суміші кави і вина або ж сиропі з фруктів, викладають у невеликі формочки або креманки і поливають збитими вершками або кремом. Потрібно обов'язково пам'ятати, що через вміст у складі крему з сирих яєць, зберігати цей італійський десерт (назва якого, до речі, перекладається як "підбадьори мене"), рекомендується в холодильнику не більше 2-3 днів.

Ingredients

Сир "Маскарпоне"

500 г.

Печиво "Савоярді"

250 г.

Яйця курячі

4 шт.

Цукрова пудра

100 г.

Зварена натуральна кава

125 мл.

Десертне вино

2 ст. л.

Какао-порошок

за смаком

Preparation steps

01

Перед приготуванням тірамісу покласти маскарпоне в холодильник. Сир для тірамісу повинен бути дуже холодний, інакше крем вийде рідким.

02

Для класичного рецепту тірамісу обов'язково потрібно взяти яйця кімнатної температури і відокремити білки від жовтків.

03

Збити в окремому посуді міксером жовтки з половиною цукру до світло-жовтого кольору.

04

Білки збити з пудрою, що залишилася, до дуже міцної густої піни.

05

З'єднати сир з жовтками, перемішати.

06

Поступово змішати, тобто додати збиту суміш з білків, перемішуючи обережно, щоб не порушити структуру білкової маси.

07

Викласти шар печива, щільно один до одного в прямокутну форму або прямо на блюдо, і зверху з ложки кожне печиво потрошку полити сумішшю лікеру і кави.

08

Покрити печиво рівним шаром половини крему.

09

Знову укласти інші бісквітні палички і розрівняти по всій їх поверхні залишок крему.

10

Прибрати тірамісу в холодильник на 6-8 годин для просочення.

11

Потім за допомогою сита посипати його какао, натертим шоколадом або шоколадною крихтою.

12

Нарізати готовий тірамісу на окремі порції і подати до столу.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Spinach salad

Spinach salad

1

20 min

Тірамісу класичний – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua