Тапенада - Image

Тапенада

Number of servings: 8Cooking time: 30 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Тапенада – традиційна страва кухні Провансу, яка представляє собою густу пасту з попередньо перемелених до неоднорідної маси оливок (найчастіше чорних), анчоусів і каперсів. Тапенаду помилково називають «чорною ікрою бідняків». Насправді, це дуже смачна і колоритна страва, що всіма полюбилася. Ви можете доповнити тапенаду згідно своїм смаковим уподобанням. Наприклад, додати дрібно нарізану зелень, краплю коньяку або мелений мигдальний горіх. Така паста має універсальне призначення. Нею намазують багет, подають як соус до різних страв або свіжих овочів.

Ingredients

Маслини без кісточок

150 г.

Каперси

40 г.

Солоні анчоуси

130 г.

Оливкова олія

20 г.

Лимон

0,5 шт.

Часник

2 зубчики

Чорний мелений перець

за смаком

Preparation steps

01

Рибу промити, видалити голову, нутрощі і хвіст.

02

З маслин злити воду. Маслини добре промити під водою. Те ж проробити з каперсами.

03

У подрібнювач викласти маслини, каперси, часник і філе анчоусів. Вичавити сік з лимона. Додати перець і оливкову олію. Збити в блендері.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Тапенада – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua