Дорада в духовці з лимоном і базиліком - Image

Дорада в духовці з лимоном і базиліком

Number of servings: 2Cooking time: 30 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Найчастіше назву цієї риби можна побачити в різних рецептниках та інтернеті як золотистий спар. Це такий собі морський карась. Ця риба - традиційний продукт для страв всіх народів узбережжя, де він мешкає (а саме Схід Атлантики і Середземне море). Вони її смажать, варять і навіть їдять в сирому вигляді. Дораду люблять усі, хто обома руками "за" здоровий спосіб життя і любителі дієт з низьким вмістом жирів, адже ця риба ледве чи не сама дієтична, не дивлячись на те, що по суті своїй будь-яка риба не особливо жирна. І все ж, щоб смак доради сподобається вам ще більше, приготуйте її із запашним базиліком і соковитим лимоном. За нашим рецептом.

Ingredients

Дорада

2 шт.

Лимон

2 шт.

Олія оливкова

40 мл

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Базилік

40 г

Preparation steps

01

Духовку розігріти до 200 градусів.

02

Рибу почистити і випатрати, добре промити і обсушити. Половину широкого листа фольги змастити невеликою кількістю оливкової олії. Покласти на цю половину рибу, посолити і поперчити її з обох сторін, натерти оливковою олією.

03

Половину лимона нарізати тонкими скибочками, з половини вичавити сік. Соком як слід збризнути рибу, а скибочки разом з базиліком покласти в середину. Загорнути рибу щільно у фольгу і прибрати в духовку. Запікати приблизно хвилин 20-25.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Дорада в духовці з лимоном і базиліком – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua