
Чорба з квасолею
Якщо вам набридли наші національні перші страви і хочеться чогось бусурманського, тоді ми вам пропонуємо приготувати яскраву і смачну страву під назвою чорба з квасолею. Під словом чорба мають на увазі сукупність молдавських, македонських, румунських, сербських, турецьких та болгарських гарячих густих національних супів. Це цікаве слово "чорба" походить від турецького слова "шурпа". Вона-то стала матір'ю тюркських супів і супів тюркських народів, що жили колись на території Османської імперії. А Османська Імперія була на території Румунії, Сербії, Македонії та Молдови. Чорба з квасолею виходить дуже смачна і поживна. Ви обов'язково її полюбите.
Ingredients
Яловичина
300 г.
Свинина
200 г.
Квасоля
300 г.
Морква
2 шт.
Томатна паста
2 ст. л.
Сіль
за смаком
Лавровий лист
за смаком
Сметана
за смаком
Preparation steps
01
Квасолю замочити на пару годин. Відварити свинину.
02
З яловичини зварити бульйон. Додати сіль, лавровий лист. М'ясо вийняти і нарізати.
03
Нарізати свинину. Додати в бульйон квасолю, терту моркву, томатну пасту. Варити 40 хвилин.
04
Додати свинину і яловичину, варити ще 10 хвилин. Подавати зі сметаною.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores