
Шашличний салат
Ситні салати завжди відрізнялися своїми особливостями. Адже вони настільки гарні, що їх можна цілком подавати, як самостійну страву. Вони настільки поживні, що часто не потрібен ніякий гарнір. Так і з шашличним салатом. Адже тут головний інгредієнт - це обсмажене куряче філе. Куряче м'ясо саме по собі досить живильне, але і при цьому низькокалорійне. Часто його навіть називають дієтичним м'ясом. Цибуля ж, у свою чергу, теж має дуже багато корисних властивостей. Наприклад, її приймають для профілактики різних захворювань. Якщо змішати м'ясо з цибулею і зеленню, то виходить дуже смачний і простий салат на кожен день.
Ingredients
М'ясо (куряче філе)
500 г.
Цибуля ріпчаста
3 шт.
Соус томатний
200 г.
Оцет
150 мл.
Сіль
15 г.
Цукор
30 г.
Перець чорний (горошок)
5 шт.
Лавровий лист
3 шт.
Олія
30 г.
Preparation steps
01
Спочатку куряче філе потрібно порізати середніми шматочками. Помістити в глибокий посуд, залити окропом, накрити кришкою та залишити на 30 хвилин.
02
Воду злити. В іншу кастрюлю влити 600 мл. холодної води. Додати лавровий лист, сіль, цукор, перець горошком та влити оцет. Поставити на вогонь та довести до кипіння. Прибрати з вогню та в гарячий маринад викласти шматочки філе. Маринувати м'ясо 4 години.
03
Цибулю почистити та нарізати тонкими півкільцями. Викласти на розігріту сковорідку з олією та обсмажити до прозорості. Додати соус, перемішати та потримати на вогні ще 5 хвилин. М'ясо віджати та перекласти в соус з цибулею. Все ще раз перемішати. Можна подавати до столу, прикрасивши зеленню.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores