Мариновані опеньки - Image

Мариновані опеньки

Number of servings: 5Cooking time: 1 h 30 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Якщо ви є завзятим грибником, то можете відправитися на "грибне полювання" з друзями. І бажано зібрати якомога більше цих грибочків, щоб надовго вистачило. А ті, хто економить свій час, можуть купити заморожені опеньки у крамниці. Звичайно ж, ви можете вживати гриби і смаженими, і варенними, і маринованими. Але ми, мабуть, зупинимося на останньому варіанті. Маринувати зовсім не складно, і у такому вигляді опеньки придатні до вживання декілька місяців, головна умова - зберігати їх у прохолодному місці. Що ж, відмінна закусочка до столу повинна вийти. І ще дуже важливий момент: готовими опеньки будуть через декілька днів, доведеться трішечки потерпіти. Пригощайтесь!

Ingredients

Опеньки

1 кг.

Цукор

2 ст. л.

Сіль

4 ч. л.

Оцет 9%

50 мл.

Гвоздика

4 шт.

Лавровий лист

2 шт.

Перець чорний (горошком)

за смаком

Перець запашний

за смаком

Preparation steps

01

Опеньки гарненько промити під водою, а краще, якщо їх перед цим потримати у воді, щоб вони очистилися від зайвого бруду. Якщо ви використовуєте заморожені опеньки, то їх не слід розморожувати.

02

Помістити чисті опеньки в каструлю, залити водою і довести до кипіння. Далі цю воду злити, промити ще раз гриби, і залити свіжою водою. Варити 40 хвилин.

03

Після того, як опеньки зваряться, перелити грибний відвар (використати для маринаду) в іншу ємність (необхідно 1 л.). У маринад додати оцет, цукор, гвоздику, перець чорний, запашний перець, сіль, лавровий лист.

04

Довести маринад до кипіння і залити ним гриби. Кип'ятити ще 15 хвилин. А тим часом простерелізувати банки на пару: наприклад, прокип'ятити їх у великій каструлі 10 хвилин, при цьому обов'язково на дно покласти ганчірку, щоб не полопалися, (як варіант, можна ще й в духовій шафі).

05

Грибки розкласти в простерелізовані банки, залити маринадом і закатати. Поставити в холодне темне місце. Через декілька днів можна вживати.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Мариновані опеньки – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua