Ягідний кекс - Image

Ягідний кекс

Number of servings: 10Cooking time: 1 h 20 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Якщо ви хоч раз робили кекс в домашніх умовах, то ви самі бачили, що магазинні вироби з ним ніяк не зрівняються. Це не просто солодка закуска до чаю, це цілий набір корисних вітамінів. Адже в нашому рецепті кексу досить багато фруктів, а вони, як відомо, збагачують наш організм тільки найнеобхіднішим. Цей кекс можна робити як для домашнього чаювання з друзями та рідними, так і, щоб брати з собою на роботу і смачно перекусити ним в обід, а то й поділитися зі співробітниками. Ми впевнені, сподобається не тільки вам, але й усім, хто спробує хоча б один шматочок. Робити його можна з будь-якими фруктами, які поспіли. Ну або, які вам більше до смаку. Від цього смак кексу не стане менш приємним.

Ingredients

Сир

200 г.

Масло кисло-вершкове

100 г.

Йогурт

400 г.

Яйця

2 шт.

Цукор

100 г.

Мелений кардамон

1 ч. л.

Борошно пшеничне

350 г.

Розпушувач для тіста

2 ч. л.

Панірувальні сухарі

20 г.

Ягоди (полуниця, малина, ожина, чорниця)

300 г.

Цукрова пудра

10 г.

Ванільний цукор

10 г.

Preparation steps

01

Збити яйця і цукор за допомогою вінчика або міксера. Додати йогурт або натуральний сир, вершкове масло і мелений кардамон. Ретельно вимішати тісто до однорідної маси.

02

Додати борошно і розпушувач. Ще раз ретельно перемішати. Змастити вершковим маслом і посипати панірувальними сухарями круглу з прямими краями форму для випічки, викласти половину тіста у форму.

03

Поверх тіста викласти перемішані з цукром ягоди, потім викласти тісто, що залишилося.

04

Випікати в попередньо розігрітій до 175°C градусів духовці, протягом 35 хвилин.

05

Охолодити готовий пиріг протягом 30 хвилин. Викласти кекс, посипати цукровою пудрою.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Cream Cheese Fritters

Cream Cheese Fritters

1

30 min

Ягідний кекс – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua