
Зефір
Чи знайдеться в світі людина, яка була б байдужою до зефіру? Хіба можна не любити ці воздушки, ці легкі і ніжні десертики? Він належить до роду цукристих кондитерських виробів. Якщо пошукати в міфології, то можна дізнатися, що з'явився зефір ще в Стародавній Греції. І названий так не випадково, а на честь бога Зефіру. Сам Зефір - це вітер Середземномор'я. Він дуже легкий і теплий. За легендою, саме він подарував людям рецепт цього чудового десерту - не дарма і десерт названий на честь нього, адже він теж такий же повітряний і ненав'язливий. Ну а нам залишається тільки дякувати грекам за настільки вишуканий рецепт не менш вишуканого зефіру.
Ingredients
Цукор
800 г.
Желатин
20 г.
Лимонна кислота
1 ч. л.
Сода
0,5 ч. л.
Preparation steps
01
Замочити желатин в 100 г. води.
02
У каструлю засипати цукор, залити склянкою холодної води і поставити на середній вогонь. Не забувати помішувати.
03
Через 3 хвилини після закипання додати желатин. Зняти каструлю з вогню і ретельно перемішати до повного розчинення.
04
Отримана рідина повинна охолонути, після чого збити міксером 5 хвилин, далі зробити перерву 5 хвилин, і знову збити 5 хвилин.
05
Додати лимонну кислоту і соду.
06
Знову збити рідину вручну протягом 10 хвилин. Після чого дати масі настоятися 20 хвилин.
07
Підготувати підноси і кухонні дошки.
08
Викласти масу на дошки у формі кружечків.
09
Після затвердіння коржиків, зняти їх тонким ножем і склеїти попарно.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores