
Тапенада
Тапенада – традиційна страва кухні Провансу, яка представляє собою густу пасту з попередньо перемелених до неоднорідної маси оливок (найчастіше чорних), анчоусів і каперсів. Тапенаду помилково називають «чорною ікрою бідняків». Насправді, це дуже смачна і колоритна страва, що всіма полюбилася. Ви можете доповнити тапенаду згідно своїм смаковим уподобанням. Наприклад, додати дрібно нарізану зелень, краплю коньяку або мелений мигдальний горіх. Така паста має універсальне призначення. Нею намазують багет, подають як соус до різних страв або свіжих овочів.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Oscar Pitted Olives 300g
150 г.
Iberica Capers 250g
40 г.
Rizzoli Salted Anchovies 850g
130 г.
BONO Sicilia Extra Virgin Olive Oil 250ml
20 г.
Lemon
0,5 шт.
Garlic
2 зубчики
Spice Black Pepper Ground
за смаком
Preparation steps
01
Рибу промити, видалити голову, нутрощі і хвіст.
02
З маслин злити воду. Маслини добре промити під водою. Те ж проробити з каперсами.
03
У подрібнювач викласти маслини, каперси, часник і філе анчоусів. Вичавити сік з лимона. Додати перець і оливкову олію. Збити в блендері.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores