Суп "Затируха" - Image

Суп "Затируха"

Number of servings: 4Cooking time: 35 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Суп "Затируха" родом із слов'янської кухні і популярний також у татар. Технологія приготування супу в усіх однакова, але у наш час з'явилося декілька способів формування міні-галушок. А оригінальним способом все ж вважається розтирання змоченими руками борошна з яйцем. Селянський суп готують на пісному бульйоні, але можна використати улюблений для вас варіант, наприклад, курячий бульйон. Як і усі супчики представлений суп готується швидко. До того ж, такий суп сподобається вашим діткам, і зовсім маленьким теж (у рік можна урізноманітити меню крихітки цим супчиком). Пройшло вже більше півстоліття, а рецепт залишився незмінним і бажаним на столах українців.

Ingredients

Картопля

2 шт.

Цибуля

1 шт.

Морква

1 шт.

Курячий бульйон

2,5 л.

Борошно

300 г.

Яйце

2 шт.

Приправи, сіль

за смаком

Preparation steps

01

Очистити картоплю, цибулю і моркву. Нарізати. Картоплю додати в киплячий курячий бульйон. Інші овочі обсмажити на рослинній олії.

02

Зробити затирку. У миску всипати борошно (побільше), додати яйце змішане з водою. Перетирати за допомогою вилки. Просіяти. Інший варіант: збити яйце, умочити в ньому руки, потім у борошні, протерти в руці (долоня об долоню) і повторити до необхідної кількості міні-галушок.

03

Всипати отримані галушечки, в каструлю з картоплею. І невеликою порцією влити яйце. Розмішати. Додати моркву і цибулю. Приправити.

04

Варити ще 3 хвилини. У кінці додати зелень.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Cream Cheese Fritters

Cream Cheese Fritters

1

30 min

Суп "Затируха" – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua