
Картопляна запіканка з фаршем
Звичайно ж всі знають і багато хто любить картопляну запіканку. Напевно, при одній тільки згадці про цю страву у деяких відразу ж прокидається апетит. Але наш рецепт ще більш ситний і повноцінний. Адже це не просто запечена картопля. А картопля з фаршем. Звичайно ж м'ясо додає новий смак страві. А овочі (морква, цибуля та помідори) роблять її такою соковитою, що її можна їсти навіть без салату. До того ж фарш можна вибирати абсолютно будь-який. Якщо вам хочеться чогось соковитого і ситного, тоді підійде свинина. Якщо ж навпаки - хочете мінімум калорій - тоді буде до статі курка. Для смаку можна ще також натерти над верхнім шаром картоплі сир. Він зробить страву дуже м'якою і ніжною.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Пюре картопляне
600 г.
Фарш свинячий
400 г.
Цибуля ріпчаста молода
1 шт.
Морква
1 шт.
Помідори рожеві фасовка
2 шт.
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Сіль Єгипет
за смаком
Олія соняшникова Оліяр рафінована 1л
4 ст. л.
Панірувальні сухарі Cykoria 200г
3 ст. л.
Масло вершкове домашнє
10 г.
Етапи приготування
01
Цибулю і моркву очистити і помити, цибулю дрібно нарізати, а моркву натерти на крупній терці.
02
Обсмажити на олії цибулю з морквою до золотистого кольору. На іншій сковороді обсмажити фарш 5-10 хвилин. Помідори натерти на крупній терці. До фаршу додати приготовлену засмажку і помідори, сіль і перець за смаком - готувати до випаровування зайвої рідини.
03
Форму змастити вершковим маслом і присипати панірувальними сухарями. Викласти на дно половину пюре. На картоплю викласти готовий фарш. Зверху рівномірно розподілити пюре. Випікати в розігрітій до 200°С духовці 15-20 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів