
Суп "Затируха"
Суп "Затируха" родом із слов'янської кухні і популярний також у татар. Технологія приготування супу в усіх однакова, але у наш час з'явилося декілька способів формування міні-галушок. А оригінальним способом все ж вважається розтирання змоченими руками борошна з яйцем. Селянський суп готують на пісному бульйоні, але можна використати улюблений для вас варіант, наприклад, курячий бульйон. Як і усі супчики представлений суп готується швидко. До того ж, такий суп сподобається вашим діткам, і зовсім маленьким теж (у рік можна урізноманітити меню крихітки цим супчиком). Пройшло вже більше півстоліття, а рецепт залишився незмінним і бажаним на столах українців.
Інгредієнти
Картопля
2 шт.
Цибуля
1 шт.
Морква
1 шт.
Курячий бульйон
2,5 л.
Борошно
300 г.
Яйце
2 шт.
Приправи, сіль
за смаком
Етапи приготування
01
Очистити картоплю, цибулю і моркву. Нарізати. Картоплю додати в киплячий курячий бульйон. Інші овочі обсмажити на рослинній олії.
02
Зробити затирку. У миску всипати борошно (побільше), додати яйце змішане з водою. Перетирати за допомогою вилки. Просіяти. Інший варіант: збити яйце, умочити в ньому руки, потім у борошні, протерти в руці (долоня об долоню) і повторити до необхідної кількості міні-галушок.
03
Всипати отримані галушечки, в каструлю з картоплею. І невеликою порцією влити яйце. Розмішати. Додати моркву і цибулю. Приправити.
04
Варити ще 3 хвилини. У кінці додати зелень.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів