
Домашня панчетта
Представляємо вашій увазі рецепт прекрасного делікатесу. Панчетта перекладається дослівно з італійської як "грудинка". Родом такий делікатес з Італії. Він являє собою різновид бекону, тому для його приготування ми будемо використовувати свинячу грудинку. Панчетта є типовим м'ясним продуктом італійської кухні. Панчетта недешево коштує в супермаркетах. Але ви зможете заощадити багато грошей і при цьому порадувати свою сім'ю. А ми вам допоможемо власноруч приготувати такий делікатес - нічого складного в цьому немає. До речі, такий делікатес вживається в якості закуски. Можна також готувати всілякі вишукані страви з нього, наприклад, паста аля карбонара.
Інгредієнти
Свиняча грудинка
1,5 кг.
Часник
4 зубчика
Сіль
3 ст. л.
Цукор
1 ст. л.
Чорний мелений перець
3 ст. л.
Сушений розмарин
1 ст. л.
Сушений чебрець
1 ст. л.
Паприка
1 ст. л.
Етапи приготування
01
З грудинки зняти шкіру. Добре натерти грудинку з обох сторін сіллю і цукром.
02
Поставити грудинку в холодильник на 7 днів. Час від часу перевертати її. Через тиждень прибрати сіль і цукор з грудинки.
03
Подрібнений часник змішати з іншими сухими спеціями. Натерти цією сумішшю грудинку. Згорнути її в рулет, міцно перев'язати товстими нитками і загорнути в тканинну серветку. Залишити рулет в холодильнику ще на один тиждень.
04
Через пару тижнів панчетта буде готова, нарізати її тонкими скибочками.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів