
Картопляна запіканка з фаршем
Звичайно ж всі знають і багато хто любить картопляну запіканку. Напевно, при одній тільки згадці про цю страву у деяких відразу ж прокидається апетит. Але наш рецепт ще більш ситний і повноцінний. Адже це не просто запечена картопля. А картопля з фаршем. Звичайно ж м'ясо додає новий смак страві. А овочі (морква, цибуля та помідори) роблять її такою соковитою, що її можна їсти навіть без салату. До того ж фарш можна вибирати абсолютно будь-який. Якщо вам хочеться чогось соковитого і ситного, тоді підійде свинина. Якщо ж навпаки - хочете мінімум калорій - тоді буде до статі курка. Для смаку можна ще також натерти над верхнім шаром картоплі сир. Він зробить страву дуже м'якою і ніжною.
Інгредієнти
Картопляне пюре
600 г.
Свинячий фарш
400 г.
Цибуля ріпчаста
1 шт.
Морква
1 шт.
Помідори
2 шт.
Перець чорний мелений
за смаком
Сіль
за смаком
Олія соняшникова рафінована
4 ст. л.
Панірувальні сухарі
3 ст. л.
Масло вершкове
10 г.
Етапи приготування
01
Цибулю і моркву очистити і помити, цибулю дрібно нарізати, а моркву натерти на крупній терці.
02
Обсмажити на олії цибулю з морквою до золотистого кольору. На іншій сковороді обсмажити фарш 5-10 хвилин. Помідори натерти на крупній терці. До фаршу додати приготовлену засмажку і помідори, сіль і перець за смаком - готувати до випаровування зайвої рідини.
03
Форму змастити вершковим маслом і присипати панірувальними сухарями. Викласти на дно половину пюре. На картоплю викласти готовий фарш. Зверху рівномірно розподілити пюре. Випікати в розігрітій до 200°С духовці 15-20 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів