Ягідний кекс - Image

Ягідний кекс

Кількість порцій: 10Час приготування: 1 год 20 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Якщо ви хоч раз робили кекс в домашніх умовах, то ви самі бачили, що магазинні вироби з ним ніяк не зрівняються. Це не просто солодка закуска до чаю, це цілий набір корисних вітамінів. Адже в нашому рецепті кексу досить багато фруктів, а вони, як відомо, збагачують наш організм тільки найнеобхіднішим. Цей кекс можна робити як для домашнього чаювання з друзями та рідними, так і, щоб брати з собою на роботу і смачно перекусити ним в обід, а то й поділитися зі співробітниками. Ми впевнені, сподобається не тільки вам, але й усім, хто спробує хоча б один шматочок. Робити його можна з будь-якими фруктами, які поспіли. Ну або, які вам більше до смаку. Від цього смак кексу не стане менш приємним.

Інгредієнти

Сир

200 г.

Масло кисло-вершкове

100 г.

Йогурт

400 г.

Яйця

2 шт.

Цукор

100 г.

Мелений кардамон

1 ч. л.

Борошно пшеничне

350 г.

Розпушувач для тіста

2 ч. л.

Панірувальні сухарі

20 г.

Ягоди (полуниця, малина, ожина, чорниця)

300 г.

Цукрова пудра

10 г.

Ванільний цукор

10 г.

Етапи приготування

01

Збити яйця і цукор за допомогою вінчика або міксера. Додати йогурт або натуральний сир, вершкове масло і мелений кардамон. Ретельно вимішати тісто до однорідної маси.

02

Додати борошно і розпушувач. Ще раз ретельно перемішати. Змастити вершковим маслом і посипати панірувальними сухарями круглу з прямими краями форму для випічки, викласти половину тіста у форму.

03

Поверх тіста викласти перемішані з цукром ягоди, потім викласти тісто, що залишилося.

04

Випікати в попередньо розігрітій до 175°C градусів духовці, протягом 35 хвилин.

05

Охолодити готовий пиріг протягом 30 хвилин. Викласти кекс, посипати цукровою пудрою.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Оладки з плавленого сиру

Оладки з плавленого сиру

1

30 хв

Ягідний кекс – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua