
Ягідний кекс
Якщо ви хоч раз робили кекс в домашніх умовах, то ви самі бачили, що магазинні вироби з ним ніяк не зрівняються. Це не просто солодка закуска до чаю, це цілий набір корисних вітамінів. Адже в нашому рецепті кексу досить багато фруктів, а вони, як відомо, збагачують наш організм тільки найнеобхіднішим. Цей кекс можна робити як для домашнього чаювання з друзями та рідними, так і, щоб брати з собою на роботу і смачно перекусити ним в обід, а то й поділитися зі співробітниками. Ми впевнені, сподобається не тільки вам, але й усім, хто спробує хоча б один шматочок. Робити його можна з будь-якими фруктами, які поспіли. Ну або, які вам більше до смаку. Від цього смак кексу не стане менш приємним.
Інгредієнти
Сир
200 г.
Масло кисло-вершкове
100 г.
Йогурт
400 г.
Яйця
2 шт.
Цукор
100 г.
Мелений кардамон
1 ч. л.
Борошно пшеничне
350 г.
Розпушувач для тіста
2 ч. л.
Панірувальні сухарі
20 г.
Ягоди (полуниця, малина, ожина, чорниця)
300 г.
Цукрова пудра
10 г.
Ванільний цукор
10 г.
Етапи приготування
01
Збити яйця і цукор за допомогою вінчика або міксера. Додати йогурт або натуральний сир, вершкове масло і мелений кардамон. Ретельно вимішати тісто до однорідної маси.
02
Додати борошно і розпушувач. Ще раз ретельно перемішати. Змастити вершковим маслом і посипати панірувальними сухарями круглу з прямими краями форму для випічки, викласти половину тіста у форму.
03
Поверх тіста викласти перемішані з цукром ягоди, потім викласти тісто, що залишилося.
04
Випікати в попередньо розігрітій до 175°C градусів духовці, протягом 35 хвилин.
05
Охолодити готовий пиріг протягом 30 хвилин. Викласти кекс, посипати цукровою пудрою.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів