Полента з курячим соусом - Image

Полента з курячим соусом

Кількість порцій: 4Час приготування: 40 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Полента - страва італійської кухні, каша з кукурудзяного борошна, аналог мамалиги. Вона готується замішуванням кукурудзяного борошна у воді дерев'яною ложкою протягом 40 хвилин або поки вона не загусне, щоб триматися на ложці. Якщо в поленті залишилися грудочки, потрібно долити ще трохи бульйону або води і вони пропадуть. Вибираючи кукурудзу, натискають пальцем на зерно - якщо воно тріскається, кукурудза молода і соковита. Зазвичай полента не підноситься, як окрема страва, а подається з овочами, м'ясом, зеленню, грибами. Подають поленту з різноманітними соусами і тертим гострим сиром, прикрашають листочками базиліку.

Продукти для рецепту

Крупа кукурудзяна
19.40

Крупа кукурудзяна

за 1 кг

Інгредієнти

Крупа кукурудзяна

200 г.

Вода негазована Аквуля 2л

1 л.

Фарш курячий

200 г.

Паста томатна Чумак 25% 300г

1 ч. л.

Сметана ХМЗ 20%

4 ст. л.

Лавровий лист Kotanyi 4г

1 шт.

Часник

2 шт.

Цибуля ріпчаста фасована від 3кг

1 шт.

Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл

за смаком

Спеція Перець чорний мелений

за смаком

Спеція Перець білий мелений

за смаком

Етапи приготування

01

Закип'ятити воду в каструлі, поступово висипати крупу в воду, змішувати 30-40 хвилин, до загустіння.

02

Для приготування соусу необхідно розігріти сковороду, влити оливкову олію, обсмажити подрібнені часник з цибулею, додати в сковороду фарш, обсмажити на сильному вогні. Додати сметану і томатну пасту, влити 50 мл. води, перемішати. Наприкінці додати чорний і білий мелений перець за смаком.

03

При подачі викласти на тарілку готову кашу, зверху викласти м'ясний соус.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Салат зі шпинату

Салат зі шпинату

1

20 хв