
Вареники з м'ясом
Ну куди ж українська кухня і без традиційних вареників?! Існує так багато варіантів їх приготування. І відмінності ці полягають не тільки в різних способах приготування тіста або начинки. Але й також у невеликих нюансах. Начинку з м'яса в варениках можна робити не тільки з курки (як у нашому рецепті ), а й, наприклад, зі свинини (це якщо ви хочете зробити вареники більш ситними), тому що м'ясо курки більш пісне. Ви можете подавати вареники зі сметаною або приготувати будь-який соус за смаком, а також посипати зеленню або заправити обсмаженою цибулькою. Долучайтеся і ви з нами до українських традицій. А почніть з вареників!
Інгредієнти
Борошно пшеничне
250 г.
Вода
150 мл.
Олія соняшникова рафінована
2 ст. л.
Сіль
за смаком
Куряче стегно
2 шт.
Цибуля ріпчаста
2 шт.
Перець чорний мелений
за смаком
Етапи приготування
01
Спочатку потрібно приготувати заварне тісто для вареників. Взяти 250 г. муки та просіяти її. В центрі зробити невелике заглиблення і налити 2 ст. л. соняшникової олії. Вмішати масло в борошно за допомогою ложки. Закип'ятити 150 мл. води з сіллю. Влити гарячу воду в заглиблення і тут же замісити тісто - спочатку ложкою, а потім - руками. Місити тісто 20 хвилин. Накрити тісто рушником і залишити на 30 хвилин.
02
Стегна курячі помити, посолити і відварити до готовності. Цибулю нарізати кубиками і підсмажити на рослинній олії. Тісто сформувати у вигляді ковбаски і нарізати скибочками. Кожен шматочок обваляти в борошні з обох сторін. Розкачати кожен шматочок в корж.
03
Охолоджене м'ясо звільнити від кісток і нарізати дрібними шматочками. З'єднати м'ясо з половинкою підсмаженої цибулі. Посолити і поперчити за смаком. Викласти по 1 столовій ложці начинки на коржик. Краї коржика з'єднати і защіпати. Сформувати таким чином всі вареники.
04
Варити вареники порціями в бульйоні, який залишився від варки м'яса. Вареники кинути в киплячий бульйон і варити 1 хвилину після спливання вареників.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів