
Баклажани в томатному соусі
В осінній час природа ділитися з нами корисними і багатими плодами, а ми у свою чергу не упускаємо шанс скористатися ними і творимо найрізноманітніші і смачні страви. Фіолетовий овоч (баклажан) не відстає від своїх овочевих побратимів і може також похвалитися вмістом вітамінів і мікроелементів. І так само вишукано себе подати у будь-якій страві. Присутність цього овоча в рецептах давно користується популярністю серед господинь, і поза сумнівом, знайдеться в кулінарному блокноті кожної. Якщо ж у вас ще немає рецепту з баклажанів, тоді скоріш записуйте апетитний і корисний рецепт страви - баклажани в томатному соусі. Приєднуйтеся до прибічників смачного і корисного!
Інгредієнти
Баклажан
700 г.
Помідори
1 кг.
Часник
7 зубчиків
Сіль
2 ч. л.
Зелень (кріп, базилік)
пучок
Етапи приготування
01
Узяти баклажани середнього розміру. Помити, відрізати хвостики і зробити надрізи вздовж.
02
Очистити часник і поділити на 2 порції. Першу (3 зубчики) дрібно посікти ножем, а другу відкласти на соус (4 зубчики). Змішати нашаткований часник із сіллю і начинити баклажани (помістити в надрізи).
03
Помідори розрізати навпіл. Пропустити через м'ясорубку. Отриману масу перелити в каструлю і посолити. Додати до неї нафаршировані баклажани.
04
Поставити каструлю з баклажанами на вогонь. Варити годину на маленькому вогні. Як тільки овоч стане м'яким, зняти посудину з вогню і дати остигнути.
05
У охолонувшу масу додати 4 зубчики часнику (посічених) і зелень. Все перемішати. Поставити в холодне місце, можна в холодильник на 1 годину. Нарізати часточками і подавати до столу.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів