Домашня панчетта - Image

Домашня панчетта

Кількість порцій: 20Час приготування: 40 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Представляємо вашій увазі рецепт прекрасного делікатесу. Панчетта перекладається дослівно з італійської як "грудинка". Родом такий делікатес з Італії. Він являє собою різновид бекону, тому для його приготування ми будемо використовувати свинячу грудинку. Панчетта є типовим м'ясним продуктом італійської кухні. Панчетта недешево коштує в супермаркетах. Але ви зможете заощадити багато грошей і при цьому порадувати свою сім'ю. А ми вам допоможемо власноруч приготувати такий делікатес - нічого складного в цьому немає. До речі, такий делікатес вживається в якості закуски. Можна також готувати всілякі вишукані страви з нього, наприклад, паста аля карбонара.

Інгредієнти

Свиняча грудинка

1,5 кг.

Часник

4 зубчика

Сіль

3 ст. л.

Цукор

1 ст. л.

Чорний мелений перець

3 ст. л.

Сушений розмарин

1 ст. л.

Сушений чебрець

1 ст. л.

Паприка

1 ст. л.

Етапи приготування

01

З грудинки зняти шкіру. Добре натерти грудинку з обох сторін сіллю і цукром.

02

Поставити грудинку в холодильник на 7 днів. Час від часу перевертати її. Через тиждень прибрати сіль і цукор з грудинки.

03

Подрібнений часник змішати з іншими сухими спеціями. Натерти цією сумішшю грудинку. Згорнути її в рулет, міцно перев'язати товстими нитками і загорнути в тканинну серветку. Залишити рулет в холодильнику ще на один тиждень.

04

Через пару тижнів панчетта буде готова, нарізати її тонкими скибочками.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Салат зі шпинату

Салат зі шпинату

1

20 хв

Домашня панчетта – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua