Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна українська випічка весна › Пиріг із капустою
Пиріг із капустою

Пиріг із капустою

Пироги - це дуже поширена страва в багатьох кухнях світу. Існує велика кількість різних рецептів пирогів. Пироги використовують також в обрядах, наприклад, весільних. А на Русі пироги вважалися символом домовитості. Про пироги складено чимало пісень і прислів'їв. Тісто для пирогів може бути самим різним: дріжджовим, бісквітним, листковим. Також можуть бути самі різні начинки. У різних країнах пироги з конкретними начинками вважаються, як символ країни. Наприклад, у Флориді (США) лаймовий пиріг має статус офіційного пирога Флориди. Статус закріплений законодавчо в 2006 році. Ми з вами будемо пекти пиріг з капустою, який дуже вам сподобається. Його дуже добре їсти, запиваючи солодким чаєм або молоком.

Кількість порцій 8
Час приготування 120 хв

  1. 1. Борошно — 400 г.
  2. 2. Цукор — 1 ст. л.
  3. 3. Вершкове масло — 200 г.
  4. 4. Сметана — 200 мл.
  5. 5. Дріжджі сухі — 20 г.
  6. 6. Сіль — 1 ч. л.
  7. 7. Білокачанна капуста — 700 г.
  8. 8. Яйця — 3 шт.
  9. 9. Жовток — 1 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Cметану змішати з дріжджами, додати сіль, цукор і розм'якшене масло (150 г.).

  2. Додати борошно, замісити тісто. Скачати тісто в колобок, проколоти в ньому кілька дірочок для повітря. Розділити на дві частини і поставити в холодильник на 1,5 години.

  3. Капусту дрібно нарізати і обсмажити у вершковому маслі до появи золотистого кольору.

  4. Зварити круто яйця, остудити і нарізати. Змішати з капустою.

  5. Деко змастити вершковим маслом. Тісто розкачати, нижній шар товще, верхній - більш тонкий. Укласти нижню частину, потім начинку, накрити другим пластом тіста і злегка защипнути краї.

  6. Збити жовток і змастити поверхню пирога. Запікати в розігрітій до 200°С духовці , поки скоринка пирога не стане темно- золотиста.