Кавуновий джем із розмарином - Image

Кавуновий джем із розмарином

Кількість порцій: 10Час приготування: 20 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Рецепти джемів, та й саме слово "джем", прийшли до нас із Америки та Європи. Ці солодощі не сильно відрізняється від звичного нам варення. Єдина різниця - це те, що під час варіння джему ягоди дуже добре розварюються. Ми вирішили вас здивувати - наш рецепт джему не зі звичайних ягід, а з кавунового пюре. Існують кавунові сиропи, кавунові пироги, а тепер ще й кавуновий джем. Для пряності можна додати трохи розмарину. До речі, розмарин ще стародавні греки вважали рослиною, яка робить людину щасливою. Ну а вас щасливими може зробити кавуновий джем. Це хороший спосіб підняти собі настрій в холодні зимові вечори.

Інгредієнти

Кавун

2,5 кг. (м’якоті 1,5)

Розмарин

3 ч. л.

Желатин

15 г.

Лимон

1 шт.

Цукор

1 кг.

Етапи приготування

01

Кавунове пюре викласти в каструлю, додати розмарин і цедру. Каструлю брати в 2 рази більше за об'ємом, ніж об'єм пюре, тому що після додавання і кип’ятіння цукру підніметься дуже висока піна.

02

Додати розведений у воді желатин і, постійно помішуючи, довести до кипіння.

03

Поступово додати цукор, помішуючи, щоб він повністю розчинився. Знову довести до кипіння і варити, помішуючи, 5 хвилин.

04

Готовий джем в гарячому вигляді розкласти по стерилізованим банкам і закатати.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Оладки з плавленого сиру

Оладки з плавленого сиру

1

30 хв

Кавуновий джем із розмарином – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua