
Буряк, маринований із часником
Буряк, маринований із часником - це чудова закуска на всі часи. Крім того, це ще й неймовірно корисна закуска. Буряк хороше джерело вітаміну C, міді та фосфору. Буряк усуває токсини в організмі. Прийом в їжу буряка запобігає появі або зростанню злоякісних пухлин. Ця властивість набуває чинності завдяки наявності в буряку фолієвої кислоти, яка сприяє створенню нових клітин. Буряк також має омолоджуючі властивості. Він вживається як загальнозміцнюючий, що покращує травлення і обмін речовин засіб. Часник же незамінний взимку. Він оберігає наш організм від застуди і всяких хвороб. Тому взимку така закусочка з відвареною або смаженою картопелькою просто незамінна.
Інгредієнти
Буряк
500 г.
Часник
4 зубчики
Винний оцет
4 ст. л.
Цукор
2 ст. л.
Лавровий лист
2 шт.
Сіль
за смаком
Духмяний перець
за смаком
Етапи приготування
01
Промити буряк і потім щільно загорнути його у фольгу, запекти в духовці протягом приблизно 1,5 години, до готовності. Витягнути буряк із духовки і залишити її остигати.
02
Налити в каструлю близько 250 мл. води. Туди ж додати пару горошин духмяного перцю, лавровий лист, цукор і сіль за смаком.
03
Довести воду до кипіння і кип'ятити приблизно 5 хвилин, потім остудити до теплого стану.
04
Часник очистити і нарізати тонкими пластинками. Остиглий буряк почистити і порізати невеликими тонкими шматочками.
05
У банку скласти пластинки буряку, періодично присипаючи їх часником. Туди ж додати трохи винного оцту.
06
У банку налити остиглу воду і закрити щільно кришкою. Банку прибрати в холодильник на дві доби.
07
Маринований буряк можна використовувати для салатів, перших страв або як гарнір до картоплі.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів