Зефір - Image

Зефір

Кількість порцій: 6Час приготування: 1 годСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Чи знайдеться в світі людина, яка була б байдужою до зефіру? Хіба можна не любити ці воздушки, ці легкі і ніжні десертики? Він належить до роду цукристих кондитерських виробів. Якщо пошукати в міфології, то можна дізнатися, що з'явився зефір ще в Стародавній Греції. І названий так не випадково, а на честь бога Зефіру. Сам Зефір - це вітер Середземномор'я. Він дуже легкий і теплий. За легендою, саме він подарував людям рецепт цього чудового десерту - не дарма і десерт названий на честь нього, адже він теж такий же повітряний і ненав'язливий. Ну а нам залишається тільки дякувати грекам за настільки вишуканий рецепт не менш вишуканого зефіру.

Продукти для рецепту

Цукор Ваш Цукор 10кг
356.90

Цукор Ваш Цукор 10кг

10 кг

Інгредієнти

Цукор Ваш Цукор 10кг

800 г.

Желатин Добрик 15г

20 г.

Лимонна кислота Pripravka 20г

1 ч. л.

Сода харчова 500г

0,5 ч. л.

Етапи приготування

01

Замочити желатин в 100 г. води.

02

У каструлю засипати цукор, залити склянкою холодної води і поставити на середній вогонь. Не забувати помішувати.

03

Через 3 хвилини після закипання додати желатин. Зняти каструлю з вогню і ретельно перемішати до повного розчинення.

04

Отримана рідина повинна охолонути, після чого збити міксером 5 хвилин, далі зробити перерву 5 хвилин, і знову збити 5 хвилин.

05

Додати лимонну кислоту і соду.

06

Знову збити рідину вручну протягом 10 хвилин. Після чого дати масі настоятися 20 хвилин.

07

Підготувати підноси і кухонні дошки.

08

Викласти масу на дошки у формі кружечків.

09

Після затвердіння коржиків, зняти їх тонким ножем і склеїти попарно.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Оладки з плавленого сиру

Оладки з плавленого сиру

1

30 хв