
Полента з курячим соусом
Полента - страва італійської кухні, каша з кукурудзяного борошна, аналог мамалиги. Вона готується замішуванням кукурудзяного борошна у воді дерев'яною ложкою протягом 40 хвилин або поки вона не загусне, щоб триматися на ложці. Якщо в поленті залишилися грудочки, потрібно долити ще трохи бульйону або води і вони пропадуть. Вибираючи кукурудзу, натискають пальцем на зерно - якщо воно тріскається, кукурудза молода і соковита. Зазвичай полента не підноситься, як окрема страва, а подається з овочами, м'ясом, зеленню, грибами. Подають поленту з різноманітними соусами і тертим гострим сиром, прикрашають листочками базиліку.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Крупа кукурудзяна
200 г.
Вода негазована Аквуля 2л
1 л.
Фарш курячий
200 г.
Паста томатна Чумак 25% 300г
1 ч. л.
Сметана ХМЗ 20%
4 ст. л.
Лавровий лист Kotanyi 4г
1 шт.
Часник
2 шт.
Цибуля ріпчаста фасована від 3кг
1 шт.
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
за смаком
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Спеція Перець білий мелений
за смаком
Етапи приготування
01
Закип'ятити воду в каструлі, поступово висипати крупу в воду, змішувати 30-40 хвилин, до загустіння.
02
Для приготування соусу необхідно розігріти сковороду, влити оливкову олію, обсмажити подрібнені часник з цибулею, додати в сковороду фарш, обсмажити на сильному вогні. Додати сметану і томатну пасту, влити 50 мл. води, перемішати. Наприкінці додати чорний і білий мелений перець за смаком.
03
При подачі викласти на тарілку готову кашу, зверху викласти м'ясний соус.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів